Hipotermična ovratnica Excel® Cryo Cooling System

Hipotermična ovratnica Excel® Cryo Cooling System

Hipotermična ovratnica Excel® Cryo Cooling System

Inovativen, unikaten izdelek za hipotermijo, enostaven za uporabo.

V ovratnico se namesti hladilni element s takojšnim učinkom delovanja.

V 10 sekundah privede do blage terepevtične podhladitve možganov po srčnem zastoju, srčni infarktu, možganski kapi ali travmatični poškodbi možganov.

Komplet vsebuje: 1 ovratnico in 1 hladilni element

Exc-0

200,00 € brez DDV
(244,00 € z DDV)

V košarico

Dodaj na moj seznam želja

Pošlji povpraševanje

Več podatkov

Excel® Cryo Cooling System

V bolnišničnem okolju je terapevtska hipotermija bolnikov, ki so sprejeti zaradi travme ali srčnega zastoja v uporabi od leta 2005. V letu 2010, kar je posledica povečanja znanstvenih raziskav in kliničnih študij, je po smernicah AHA, postala terapevtska hipotermija priporočilo razreda IA in sicer velja, da je potrebno ohlajati, takoj, ko je to mogoče. To velikokrat pomeni, da je potrebno začeti hladiti že na terenu - torej zunaj bolnišnice. Kljub pomembnosti terapevtske hipotermije, pa do nedavno ni bilo na voljo izdelkov, ki bi dovolj in varno ohladili samo možgane. Med srčnim zatsojem je dotok krvi v možgane prekinjen. To pomanjkanje pretoka krvi se imenuje ishemija, in, če prizadene možgane, se imenuje globalna cerebralna ishemije. Brez kisika, se prične proces nevroinflamatorni odziv, o tem pride do neravnovesje elektrolitov, kar omogoča nabiranje kalcija v celicah. To povzroča nastajanje nevrotoksičnimi snovi in tvorbo encimov odvisnih od kalija, ki razgrajujejo celice = ekscitotoksičnost (= eng. excitotoxicity) . Celice postanejo bolj prepustne za škodljive snovi, kar vodi do poškodbe mitohondrijske membrane, kar povzroči sproščanje pro-apoptotskih dejavnikov, ki povzročajo celičen samomor (=apoptoza). Celice, ki umrejo zaradi nekroze povzročijo sproščanje glutamata in drugih nevrotoksičnih spojin, ki delujejo na okoliške celic in ohranjajo ekscitotoksičnost. Hlajenje torej povzroči, da se zmanjša presnova in zmanjšajo procesi, ki so opisani zgoraj. Potrebo po takšnem izdelku je prepoznal dr Aqeel Sandhu, MD, in razvil razvit hladilni sistem Excel Cryo.

Hladilni sistem Excel Cryo je enostaven za uporabo. V 10 sekundah privede do blage terepevtične podhladitve možganov po srčnem zastoju, srčni infarktu, možganski kapi ali travmatični poškodbi možganov.
EXCEL Cryo Hladilni element doseže, da temperatura pade do -5 ° C v nekaj sekundah. Ta izdelek zmanjšuje temperaturo možganov hitro, selektivno in zagotavlja kontinuiteto hlajenja iz prizorišča nesreče, s prevozom, kakor tudi na oddelku v bolnišnici. Značilen dizajn EXCEL prispeva k njegovemu uspehu, medtem ko je njegova stroškovna učinkovitost in visoko EMS skladnost prispevajo k njeni visoki stopnji sprejemanja.

PDF BRUŠURA - navodila za UPORABO>>

LINK NA KLINIČNE ŠTUDIJE>>