Splošni pogoji poslovanja

 

1. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

2. OMEJENA PRAVICA UPORABE

3. REGISTRACIJA UPORABNIKOV

4. ZAŠČITA ZASEBNOSTI IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

5. POSTOPEK NAROČILA OZ. NAKUPA

6. VRAČILO BLAGA IN REKLAMACIJE

7. CENE

8. NAČINI PLAČILA V SPLETNI TRGOVINI OPREMA112.SI

9. PAKIRANJE IN DOSTAVA

10. DOBAVNI ROK

11. PIŠKOTKI NA STRANI

 

Vsebina spletnih strani www.OPREMA112.si je last družbe Defib GmbH-podružnica v Sloveniji, Taborska cesta 4, 1290 Grosuplje, Slovenija (v nadaljevanju: Defib GmbH-podružnica v Sloveniji).  Z uporabo spletnih strani  www.OPREMA112.si  uporabniki sprejemajo objavljene splošne pogoje poslovanja. Defib GmbH-podružnica v Sloveniji in uporabniki s splošnimi pogoji urejajo tudi medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni trgovini www.OPREMA112.si

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.

Defib GmbH-podružnica v Sloveniji si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh www.OPREMA112.si  kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

 

1. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Defib GmbH-podružnica v Sloveniji ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani www.OPREMA112.si  in vanje vključenih vsebin. Defib GmbH-podružnica v Sloveniji si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletnih strani brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb. Defib GmbH-podružnica v Sloveniji si prizadeva predstaviti kar najbolj točne in ažurne informacije, toda morebitnih napak na strani www.OPREMA112.si  glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov idr. ne izključuje in zanje ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti. Kupec blaga, kupljenega v spletni trgovini www.OPREMA112.si, ima pravico do vračila ali reklamacije (glej točko 1.6.). Fotografije artiklov so simbolične in morda ne predstavljajo dejanskega stanja (barve, materiali idr.)

 

 

2. OMEJENA PRAVICA UPORABE

Obiskovalci lahko vsebine spletnih strani www.OPREMA112.si  uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja Defib GmbH-podružnica v Sloveniji prepovedana.

 

3. REGISTRACIJA UPORABNIKOV

V spletni trgovini www.OPREMA112.si  se lahko prijavite kot registriran uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim neregistriranim uporabnikom (gostom). Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh www.OPREMA112.si.

 

4. ZAŠČITA ZASEBNOSTI IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh www.OPREMA112.si  ali kako drugače (preko e-pošte, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo družba Defib GmbH- podružnica v Sloveniji ovarovala ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Uporabnik izrecno dovoljuje posredovanje zbranih osebnih podatkov tretjim osebam in pogodbenih obdelovalcem z namenom izvršitve uporabnikovega naročila.

 

5. POSTOPEK NAROČILA OZ. NAKUPA

Na spletni strani www.OPREMA112.si  je možen nakup izdelkov, predstavljenih v spletni trgovini www.OPREMA112.si .

Naročilo v spletni trgovini www.OPREMA112.si  je oddano, ko uporabnik prejme avtomatsko elektronsko obvestilo. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema. Naročilo bo potrjeno najkasneje v 2 delovnih dneh po oddaji naročila in to z novim elektronskim obvestilom o potrditvi naročila.

V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi ali da naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo uporabnik obveščen po elektronski pošti.

Defib GmbH-podružnica v Sloveniji  bo potrjena naročila  obravnavala kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo potrjeno.

Defib GmbH-podružnica v Sloveniji lahko naročilo zavrne, če sumi, da je prišlo do zlorabe spletnih strani www.OPREMA112.si .

Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s celotnim besedilom splošnih pogojev in da je bil nanje izrecno opozorjen pred oddajo naročila.

Pogodba o nakupu je s kupcem iz Slovenije sklenjena v slovenskem jeziku, z ostalimi kupci pa v slovenskem in angleškem jeziku, pri čemer je zavezujoča slovenska različica pogodbe.

Pogodba o nakupu je shranjena pri Defib GmbH-podružnica v Sloveniji, kupec lahko do nje v vsakem trenutku dostopa tudi preko svojega računa v spletni trgovini.

Za pogodbo o nakupu in tolmačenje teh pogojev se uporablja pravo, veljavno na območju Republike Slovenije, v primeru morebitnega spora, ki bi izviral iz pogodbe o nakupu in/ali teh pogojev, pa je pristojno sodišče v Ljubljani.

 

6. VRAČILO BLAGA IN REKLAMACIJE

Kupec ima pravico, da v 15 dneh po prejemu blaga Defib GmbH-podružnica v Sloveniji pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na e-naslov shop@defib.si ali na drug z zakonom določen način.  Ob vračilu morajo biti izdelki nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v nepoškodovani originalni embalaži. Vrnjeno blago se mora nahajati v zaščitni kartonasti embalaži (enaka kot vam je bila poslana s strani podjetja).

Vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi kopijo originalnega računa. Kupec mora nato blago vrniti podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu na naslov: Defib GmbH-podružnica v Sloveniji, Taborska cesta 4, 1290 Grosuplje, Slovenija - s pripisom OPREMA112.si. Stroške vračila blaga krije kupec.

Defib GmbH-podružnica v Sloveniji vrne celotno kupnino po prejemu vrnjenega blaga.

Defib GmbH-podružnica v Sloveniji odgovarja za stvarne napake kupljenih izdelkov v spletni trgovini www.OPREMA112.si . Kupec sporoči reklamacijo na e-naslov shop@defib.si ali drug z zakonom določen način. Priložiti je potrebno originalni račun. Defib GmbH-podružnica v Sloveniji bo v petih delovnih dneh po pisnem sporočilu kupca potrdil prejem reklamacije in mu sporočila, kako bo potekal postopek obravnave reklamacije.

 

7. CENE

Vse cene so v evrih (EUR) in so vezane na državo. Za kupce iz držav Evropske unije cene vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Za kupce iz držav, ki niso članice Evropske unije, se davek na dodano vrednost (DDV) ne obračuna, so pa ti kupci dolžni poravnati vse stroške, povezane z uvoznim carinjenjem blaga, vključno z vsemi uvoznimi dajatvami, skladno z veljavno zakonodajo države uvoza, o čemer so izrecno opozorjeni pri nakupu.

Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila.

Cene veljajo do objave novega cenika v spletni trgovini www.OPREMA112.si .

Roki veljavnosti akcijske ponudbe v spletni trgovini OPREMA112.si  so navedeni v spletni trgovini www.OPREMA112.si .

Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini OPREMA112.si in se lahko razlikujejo od cen na prodajne mestu Defib GmbH- podružnica v Sloveniji.

 

8. NAČINI PLAČILA V SPLETNI TRGOVINI OPREMA112.SI

Za kupce v Sloveniji sta možna dva načina plačila:

a) plačilo po povzetju

Kupnino plača kupec poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga.

b) plačilo z bančno transakcijo na TRR podjetja Defib GmbH- Podružnica v Sloveniji

Do plačila celotne kupnine ostanejo izbrani artikli last Defib GmbH-podružnica v Sloveniji

 

 9. PAKIRANJE IN DOSTAVA

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije in njenih korespondenčnih partnerjev v posameznih državah.

Za dostavo za vrednosti do 100€ je zaračunan pavšalni znesek, nad 100€ pa poštnine ni.

Defib GmbH-podružnica v Sloveniji ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljavca.

Cenik dostave lahko Defib GmbH-podružnica v Sloveniji  kadarkoli spremeni. Prav tako lahko Defib GmbH-podružnica v Sloveniji  izbere drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo učinkoviteje izvedeno.

 

10. DOBAVNI ROK

Rok dobave blaga v Sloveniji je 3-7 delovnih dni.

 

11. PIŠKOTKI NA STRANI

Piškotki so tekstovne datoteke, ki se shranijo na uporabnikovem računalniku in omogočajo analize o uporabnikovem obisku, številu obiskov in kaj ga zanima v teh obiskih. V piškotku so osnovni podatki o uporabnikovem obisku določene spletne strani, in sicer (npr. ime obiskovane spletne strani, ki jo opravi v svetovnem spletišču) vsebina piškotka se shrani v računalniku uporabnika v posebnem direktoriju. Nastavitve piškotkov na tej spletni strani imajo avtomatsko nastavitev »omogoči vse piškotke«, da bi vam omogočili najboljšo uporabniško izkušnjo. Če boste brskali po strani brez spreminjanja teh nastavitev soglašate s to nastavitvijo – v primeru, da bi želeli, lahko spremenite svoje nastavitve kadarkoli na dnu spletne strani s klikom na »nastavitve piškotkov«. Piškotke z določenimi nastavitvami brišete, izključujete oziroma jih pogojno uporabljate, a posledično ne boste mogli uporabljati vseh funkcij spletišča v polni meri.

 

Spletno mesto Oprema112.si  uporablja piškotke v dveh kategorijah:

1. Potrebni piškotki

cookie_consent_level

Trajen piškotek - ostane na računalniku do 2 leti, razen če predpomnilnik piškotka izbriše. Stran uporablja piškotek za pomenje nastvitev piškotkov.

 

CMSSESSID

Veljavnost piškotka do konca seje. Identificira obiskovalca spletne strani in mu zagotavlja osnovne funkcije spletne strani.

 

__atuvc

Trajen piškotek - ostane na računalniku do 2 leti, razen če predpomnilnik piškotka izbriše. Piškotek je ustvarjen in uporabljen z namenom, da uporabnik vidi posodobljeno število, če deli stran in se potem vrne nanjo preden je pomnilnik osvežen.

 

frontend

Veljavnost piškotka do konca seje. ID seje uprabnika.

 

 

2. Piškotki namenjeni za boljšo učinkovitost

 

* Google Analytics

 

__utma

Trajen piškotek - ostane na računalniku do 2 leti, razen če predpomnilnik piškotka izbriše. Uporablja za razlikovanje med uporabnikom in sejo. Piškotek je ustvarjen med izvajanjem javascript knjižnice, ko ni obstoječih __ utma piškotkov v obstoju. Piškotek je posodobljen vsakič, ko so podatki poslani Google Analytics.

 

__utmb & __utmc

Veljavnost piškotka 30 min. Uporabljen za določitev nove seje/obiska. Piškotek je ustvarjen med izvajanjem javascript knjižnice, ko ni obstoječih __utmb ali __utmc piškotkov v obstoju. Piškotek je posodobljen vsakič, ko podatki poslani Google Analytics.

 

__utmz

Veljavnost piškotka 6 mesecev. Shranjuje vir promenta ali oglaševalsko akcijo, ki opredeljuje kako je uporabnik prišel na stran. Piškotek je posodobljen vsakič, ko podatki poslani Google Analytics.

 

__utmv

Trajen piškotek - ostane na računalniku do 2 leti, razen če predpomnilnik piškotka izbriše. Uporabljen za shranjevanje variabilnih podatkov na ravni obiskovalca. Piškotek je ustvarjen, če razvijalec uporabi _setCustomVar metodo z poljubno variablo na ravni obiskovalca. Piškotek je tudi uporabljen pri _setVar metodi. Piškotek je posodobljen vsakič, ko podatki poslani Google Analytics.

 

Osebne podatke, ki jih posredujete v postopku registracije, obdelovalec povezuje s podatki, ki so shranjeni v piškotku. Podatke, ki jih proizvajajo piškotki, ločeno ali v kombinaciji s posredovanimi osebnimi podatki uporabnika uporabljamo za ovrednotenje uporabe spletne strani, za izdelavo poročil o aktivnostih internetne strani, statistične analize podatkov, analize nakupovalnih navad, oblikovanja pristopa neposrednega trženja na podlagi nakupovalnih navad, za opravljanje nadaljnjih storitev, povezanih z uporabo spletne strani in druge aktivnosti neposrednega trženja.

 

 

Defib GmbH-podružnica v Sloveniji, Grosuplje